Конопля — це рослина, яке відома з давніх-давен. Його насіння і масло колись застосовувалося для приготування ситних страв і пікантних солодощів, а тепер його трохи призабули. До того ж багато хто підтримує міф про те, що конопля — це основа для багатьох наркотиків.
Коноплю знову почали згадувати з 1998 року в Канаді, і навіть вирощують легально. Стали рекламувати приготування продуктів харчування з конопляного насіння, випускати кулінарні книги і рецепти.
Важливі складові в насіннях коноплі
Насіння коноплі автоквіта містить масу корисних елементів: цинк, залізо, марганець, вітамін В8, фітин і т.д. Завдяки кислоті Омега-3, рівень холестерину в крові помітно знижується. Це ж можна сказати про серцево-судинниі захворювання, виведення шлаків і т. д.
Конопля в кулінарії
З насіння коноплі часто виходять відмінні солодощі та вишукані страви з коноплі. Щоб уникнути невеликої гіркуватості можна використовувати добавки до їжі (вівсяну кашу і т.д.). Поліпшується апетит, нормалізується цукор в крові, активність мозку, збільшується можливість довголіття, ймовірність захворювань нервів, навпаки, знижується.
Страви з коноплі: халва з горіхами і коноплею
Для приготування необхідно взяти по 250 грам меду, волоських горіхів і насіння рослини, про якие йде мова.
Горіхів може бути трохи більше в порівнянні з насінням коноплі. Зерна коноплі обсмажуються, очищаються від лушпиння, після чого їх слід розтерти вручну. Мед присмажується. Проводиться тест: якщо крапля меду при додаванні в прохолодну воду набуває густу консистенцію, значить він готовий. Мед знімається з вогню, після чого висипаються і перемішуються горіхи. Свіжоспечену халву оперативно переносять в змащений посуд. Горіхи залишають в цілому вигляді, або подрібнюють.
Насіння коноплі рецепти: смачний суп
Для приготування слід узяти від 2 до 4 картоплин і пару часниковий часточок. Сіль або перець додати за своїм бажанням. Також ½ склянки конопляного насіння, пару середніх цибулин 3-4 ст.л. масла на рослинній основі, 1 л води і жменьку лимонної кислоти.
Свіжа конопля очищається з подальшою обжаркой на сковорідці і пропусканням через м'ясорубку не менше двох разів. Приготовану масу слід покласти на сковорідку, додаючи подрібнену цибулю, перемішуючи і обсмажуючи. Відварна картопля очищається і товчеться. Коли вода закипить, кладеться картопля, дешеві насіння марихуани, про які йде мова і часник в подрібненому вигляді, кипляча олія, додається кислота лимонна. У підсумку все це перемішується і доводиться до кипіння.
Конопляне насіння рецепти: готуємо масло
Конопляне насіння слід помити, підсушити і підсмажити на сковороді, поки вони не потріскаються. Далі насіння стирається до стану порошку, або доводиться до консистенції масла. Для цього їх потрібно пропустити крізь м'ясорубку 5-6 разів, або через кухонний електричний комбайн. Добавка у вигляді солі додається за бажанням. Готову масу потрібно викласти в миску, кілька здавити, а потім вирівняти. Масло повинне мати зеленувато-коричневий колір, не мати сторонніх присмаків і запаху. Довго не зберігати, щоб жири не окислялись і продукт не гірчив.
Як вариться каша з коноплі
Насіння коноплі попередньо замочують у холодній воді протягом години з розрахунку 2 ст. води на 1 ст. крупи. При цьому масу слід накрити кришкою.
Посуд, в якому вариться каша з марихуани та знаходяться крупа і вода, ставиться на повільний вогонь, після чого помішується. Після того, як волога буде повністю вбрана коноплею, і вона придбає розсипчасту консистенцію, кашу слід вважати готовою повністю.
При деякій сируватості крупи, в кашу додається окріп, і витримується кілька хвилин на вогні. Насіння коноплі володіє маслянистою консистенцією, тому на 1 порцію буде досить 1 ст. л. вершкового масла.
Наступний етап - розібратись, як смажити кашу з коноплі. Конопляне насіння слід обсмажити і розтерти в борошно. У киплячу воду при помішуванні висипається товчене насіння коноплі, щоб отримати сметанообразную консистенцію. Для смаку слід додати кашку, що складається з цибулі ріпчастої і трохи солі і перцю. Зовсім скоро каша з марихуани буде готова, але її слід деякий час настояти. Підходящої добавкою стануть картопля в мундирі, сметана, зелень.
Автоквітучий Блуберрі
Розглянуті страви готуються з технічної коноплі. А як щодо сортового канабіса з красивим пурпуровим кольором? І таке теж буває! Давайте розглянемо незвичайне автоквітуче насіння коноплі auto Blueberry від сідбанка Мастер Сід. Цей штам називають найкращим спадкоємцем і точною копією сорту Blueberry. Генетично даному автоквітучому продукту передали весь набір кращих властивостей від регулярних прабатьків, додавши чимало переваг завдяки успіху неодноразових схрещувань. Купити насіння маріхуани різної генетики можна в нашому магазині за посиланням: https://semena-konopli.com.ua/ua/marijuana-genethic/
Друзі, ми сьогодні розглянули коноплю в кулінарії. Як виявилося, канабіс має приємний аромат і смак, який знайшов застосування в кулінарії. Скажемо більше, дія сортової марихуани вже спонукало до відкриття першого конопляного спортзалу. Детальніше на нашому сайті за посиланням: https://semena-konopli.com.ua/ua/novosti-ta-statti/sportivni-trenuvannja-i-vpliv-na-nih-marihuani
Читайте також: Користь коноплі як цінної рослини для виробництва
Написати коментар